De Herdertjes Lagen Bij Nachte …

Vrolijk Kerstfeest!
.

witruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimtewitruimte
Materialen:

Stempels: Charlie Und Paulchen: Der Gute Hirte | Marianne Design: De Herdertjes
Stanzen: Lawn Fawn Grassy Border Die

Merry Christmas

Prettige feestdagen!

Materialen:

SU Feels Like Frost DSP
Embossing folder: SU Hammered Metal 3D Embossing folder
Stans: Renke: Engel | Deer – SU Nesting Star Framelits

Challenges:

http://inkspirationalchallenges.blogspot.com/2019/12/challenge-202-designers-choice.html

 

Lichtfeest

Vandaag stapt de Sint Martinusstoet voor de 75ste keer door de straten van Genk. De verlichte optocht is een traditie ter ere van Sint Maarten, de patroonheilige van de stad. Diverse jeugdbewegingen en verenigingen stappen verkleed door de straten. De straatverlichting wordt gedoofd en alle deelnemers dragen lichtjes met zich mee. Er worden koekjes (De Genker Kroaker), soep en jeneverkes uitgedeeld. De stoet eindigt op het evenementenplein met een groots Sint-Maartensvuur.

Materialen

Inkt: Distress Oxides: Tumbled Glass | Salted Ocean | Faded Jeans – SU Night Of Navy
Twinkle Builder Punch
Nuvo Sparkle Spray
Stempel: Craftunlimited

Herfstig verjaardagskaartje

Deze kaart is geïnspireerd op de herfstkleuren. De achtergrond is gemaakt door verschillende herfstkleuren op een babydoekje te druppelen om er vervolgens mee op het papier te wrijven.
De achtergrond is gesponst met Distress Oxide. Het vosje en de strik werden ingekleurd met Promarkers.

Materialen

Stempels: Penny Black Pine FOrest Stamp | MB Cling: Samuel Fox
Inkten: SU Cherry Cobbler| Crushed Curry | Pear Pizzaz | Always Artichoke – Distress Oxides Antique Linen | ProMarkers: Gold | Amber | Bright Orange

Challenges

The Paperplayers:PP466 – A Theme Challenge from Anne Marie 
The house that stamps built: DCC N619 ~ Frame It
Tuesday Taggers Blogspot: Colours of Autumn at TioT’s

Leave a little sparkle …

Met Halloween in het vooruitzicht, kon ik het niet nalaten twee kaartjes in dit thema te maken. Ik gebruikte de stempel Oddball Sparkle Fairy van het merk Stamping Bella.
Ik stempelde het grappige feetje en ging over de gedroogde tekening met Nuvo Masking Fluid.
Vervolgens maakte ik de achtergrond met Distress Oxides. Het effect verkreeg ik door verschillende kleuren op een plastic vel te drukken, er water over te spuiten en de kaart erdoor te halen. Het is een heel leuke techniek, en het resultaat is altijd anders.
Nadat ik de Masking fluid verwijderd had, kleurde ik de stempel in met ProMarkers. De sterrenachtergrond werd gestempeld en bij de groene kaart embossed met glitterembossing poeder.

Gebruikte materialen:

Inkt: Ranger Distress Oxides: Wilted Violet, Sugas Spun, Shaded Lilac.
Pantone Markers: Plum, Purple, Amethist, Lime Green, Lush Green, Black, Cool Gray 3-5, Sunflower, Amber, Burnt Orange, Blush, Sunkissed Pink
Stempels: Stamping Bella: Oddball Sparkle Fairy | Background Stars & Dots

Challenges

Color My Heart Out: Color Dare #365 – Inspiration Photo
Sweet Stampin Challenge: Hallowe’en or Black and Orange
Crafty Card Makers: #244 Halloween
All Sorts Challenge: Week 543 – Make your own Background No DP’s

 

agenda collage

Ik gebruik nog steeds en papieren agenda op het werk. Persoonlijk vind ik dat makkelijk werken. Ik gebruik hem eigenlijk meer als planner/te doen lijst.
Ik koop elk jaar een simpele schoolagenda in de HEMA. Het speelde al langer in mijn hoofd om de agenda met een collage op te vrolijken. En deze vakantie heb ik er eens eindelijk werk van gemaakt.

Ik heb me geïnspireerd op Tim Holtz. Hij is een Amerikaans ontwerper van producten die jouw creaties een vintage uiterlijk geven. Zijn producten en kleurgebruik brengen je terug naar de tijd van de industriële revolutie. Momenteel heeft hij een productlijn op de markt met vintage foto’s.

Ik koos foto’s van mijn grootouders via mijn vaders zijde. Mijn Bomma en mijn Bompa. Ik nam een foto mijn jonge grootvader. Antoine Stouten, staand in een fiere houding in zijn mooi pak. Ik vond ook nog een foto van mijn overgroot moeder, samen aan de ‘grote kuis’ met mijn jonge Bomma. De vrouw in de spiegel is mijn Bomma.

Ik besloot een mannelijke en vrouwelijke kant te maken. De mannelijke kant mocht een industrieel uiterlijk krijgen. De vrouwelijke zijde versierde ik met vintage bloemen.

Ik wilde een roestige achtergrond. Hiervoor gebruikte ik distress oxides en gliding wax. Ik kliederde tot ik tevreden was met de look. De textuur werd aangebracht door middel van de 3D Texture Fades Embossing folder.

De radarsystemen zijn gestanst uit metalic karton in bronskleur en roestig gemaakt met distress embossing powder. Ik sta er zelf versteld van hoe je het karton zo kan bewerken dat het op een ander materiaal lijkt.

Ik schreef “agenda” in Humanistisch Cursief. Tenslotte werden alle foto’s samengevoegd tot een collage en ter bescherming afgewerkt met Modpodge.

 

 

Fijne vakantie I

“Vijgen na Pasen”, zal je zeggen. Ik ben ook alweer terug aan het werk. Maar zonemans is net op kamp vertrokken naar Spanje. Ik maakte twee kaartjes, ééntje voor met de post en ééntje voor in de valies. Vandaag laat ik er eentje zien, en morgen het andere 🙂

Stempels: Altenew: Wild Ferns | Altenew: Papegaai op hout |
Kleuren: Distress: Twisted Citron | SU Stamping markers Real Red – Pacific Point – Daffodil Delight | SU Inkt: Twisted Citron – Garden Green