WORKSHOP Brushlettering

3 – DELIGE WORKSHOP

Tijdens deze workshop brushlettering leer je letters maken met speciale stiften. Deze stiften hebben een penseelpunt. Na wat oefening tover je mooie letters op papier. Deze workshop is volledig gericht op beginners. Je leert stap voor stap de techniek en zijn toepassingen. Je krijgt ook een bundel mee, die speciaal voor deze lessenreeks is samengesteld.

In de eerste les geef ik de theorie over letters. Vervolgens maak je kennis met de materialen. Je leert de basisvormen en de penhouding. Vervolgens leer je hoe de letters zijn opgebouwd.

Tijdens het oefenen van de letters, heb je de mogelijkheid om verschillende materialen en merken uit te testen. Zo kan je zelf de juiste keuze maken bij het aankopen van jouw materiaal, dat je in de volgende lessen gebruikt.

Tijdens de tweede les leer ik je verschillende letterstijlen aan. Ik toon je hoe je letters kan laten ‘dansen’. Je maakt een lay-out op basis van een zelfgekozen tekst. Ook de versieringen komen aan bod.

In de laatste les gaan we aan de slag met  kleuren. Je leert kleuren blenden en schaduwen aanleggen. Vervolgens passen we de geleerde kennis toe en versieren een XL papieren zak.

Nieuwe workshops worden in maart 2020 gepland. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden. Stuur dan even een mailtje via de contactpagina. 

Genk (exacte locatie wordt meegedeeld bij inschrijving)

De lessenreeks wordt verzorgd door Ilse Stouten. Gepassioneerd door kalligrafie en lettering. Ze is Productdesigner van opleiding en volgde Grafische Technieken aan de Genkse Academie voor Kunst. Haar kalligrafie-avontuur startte in 2017 met een basiscursus kalligrafie bij Harrie Voet, 
gevolgd door de vervolmakings cursus. In de kalligrafieclub Scribentes leerde ze ook het Uniciaal.
De moderne kalligrafie leerde ze van Marjet Slingerland. (bekend van het boek Letters!)

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Scribentes.

30 € per les (exclusief materialen)
Inbegrepen: lesgever, bundel, huur lokaal, 1 drankje (per avond), paperbag.
Zelf meebrengen: cursusblok, potlood & papier, brushpennen (mogelijk tot aankoop bij inschrijving)

Inschrijven via contactformulier:
Stuur me een bericht met als onderwerp: workshop brushlettering. Je ontvangt ter bevestiging een mail terug.
Totaal beschikbare plaatsen: 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *